אלכוהולקולינריה

או לה לה – אמרולה

 

מחפשים דרך מיוחדת לציין את ט”ו באב? עוררו את החושים והתשוקה עם ליקר אמרולה איכותי ואמיתי, המיובא במיוחד על ידי “הסקוטית”.

השנה, הסקוטית מבית ישרקו מציעה לקראת יום האהבה, את ליקר השמנת, אמרולה האמיתי, הנודע בתכונותיו שביניהן – הגברת התשוקה והמיניות. בזכות טעמו האגוזי ייחודי ובזכות תכונותיו, זוכה הליקר לפופולריות רבה בכל העולם כבר שנים רבות, ואף עורר גל זיופים ומוצרים מתחרים, שברובם המכריע עושים שימוש בתמציות טעם זולות.

 

אמרולה – ההתחלה

ליקר אמרולה, ליקר השמנת הנחשב לשני בעולם מבין סוגי הליקרים, יוצר לראשונה בשנת 1989. בתחילה, לא הכיל שמנת ולא זכה לפופולריות רבה, עד שכמעט הורד מהמדפים. ההברקה באה כאשר הוחלט להוסיף לו שמנת והוא. מאז ועד היום,הפך נחשב הליקר ללהיט בינלאומי הפופולארי מאוד באפריקה ובעולם כולו ומשווק ליותר מ-70 מדינות.

הליקר מיוצר מפרי עץ האמרולה, הגדל באופן טבעי בדרום אפריקה. פירותיו נאספים מעצים בכל רחבי המדינה רחבת הידיים ומובלים על ידי התושבים בכל דרך אפשרית, לרבות על ידי תושבי הסוואנות, שאוספים אותם בשקיות ניילון, במכלים קטנים, בסירים ובכל כלי קיבול אחר שבנמצא. הפירות מובלים אל מרכזי איסוף שבטיים, ומשם מועברים למרכזים גדולים יותר, עד שלבסוף הוא מגיע למרכז הייצור של הליקר, בסטלנבוש – בירת היין של דרום אפריקה. שם מעובדים הפירות, נסחטים ועוברים התססה וזיקוק ומשם עובר להתיישנות של כשנתיים בחביות עץ אלון.

במהלך השנתיים ובאופן מבוקר, מועשר הנוזל בתמצית מרוכזת של פרי האמרולה. השלב האחרון הוא יצירת הקרם, שהוא למעשה ערבובו של הליקר  עם שמנת משובחת.  תהליך  זה נעשה בטכנולוגיות החדישות ביותר, וזאת על מנת להפיק מוצר מזוקק ובאיכות הגבוהה ביותר.

 

התשוקה עולה

לפי הפולקלור הדרום-אפריקאי לפרי האמרולה סגולות של הגברת התשוקה המינית והפריון. טעמו של הפרי האקזוטי, מעט חמצמץ, עסיסי והוא מכיל ריכוז גבוה של ויטמין סי. הפילים באפריקה אוהבים מאוד את פירות עצי האמרולה והם נוהגים לנגוח עם מצחם בגזעי העץ כדי להפיל אותם. בשל תופעה זו, נקרא העץ על ידי המקומיים גם עץ הפיל, ובשל סגולותיו האחרות, הוא נקרא עץ הנישואים והמבין יבין…

 

את ליקר האמרולה בעל הטעם האגוזי המעניין, מומלץ לשתייה כשהוא נקי, בכוס וויסקי על קרח וכבסיס לקוקטיילים.

 

קוקטיילים מומלצים:

קוקטייל אמרולה - ט"ו באב - מגזין פרימגAmarula Colada

1 אמרולה

1/2 רום

3 מיץ אננס

1 בטידה דה קוקו

לנער בשייקר את כל המרכיבים עם קרח כתוש. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה.

 

Hazel

1/2 וודקה

1 אמרולה

1 פרנג’ליקו

1 שמנת

לנער בשייקר את כל המרכיבים עם קרח כתוש. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה.

 

Mirage

1 אמרולה

1 ליקר תפוזים

1 ליקר קפה

לנער בשייקר את כל המרכיבים עם קרח כתוש. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה.

 

Zambezi Sunset

1 אמרולה

1 ליקר קפה

1/4 גרנדין

8 תותים טריים או סירופ תות

להכניס את כל המרכיבים לבלנדר. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה חצי מלאה בקרח כתוש.

 

 חג אהבה שמח!

 

המחיר המומלץ לצרכן: 79  ₪  

אנטמן - סרטי מארוול - מגזין Freemag - מגזין לגברים
כתבה קודמת

אנטמן - 2015 - ANT-MAN

כתבה הבאה

היא רוצה שאוריד את השפם/זקן

FreeMag

FreeMag